γεωμετρική διάταξη ιδέες σχεδιασμού κήπου μοντέρνο τοπίο

Γεωμετρικά καθορισμένη κηπουρική και εξωραϊσμός

Πάντα μάθαμε να φυτεύουμε σε ομάδες περιττών αριθμών. Επιπλέον, θα πρέπει να σχεδιάσετε τις διαφορετικές περιοχές με τέτοιο τρόπο ώστε να υποχωρούν και να συγχωνεύονται μεταξύ τους. Τι γίνεται όμως αν αποφασίζαμε διαφορετικά; Τι κι αν προχωρήσουμε πιο αυστηρά, ομαδοποιήσουμε τα φυτά μας σε ζυγούς αριθμούς, δημιουργήσουμε αιχμηρές γωνίες και γεωμετρικά σχήματα.

Μπορείτε να ενσωματώσετε λωρίδες και μπλοκ περιορισμένων ειδών φυτών στο σχέδιο?

Στη φύση τα φυτά αναπτύσσονται σε καταιγίδες και ομάδες, που συγχωνεύονται και αναμειγνύονται. Αυτό δημιουργεί μια γνωστή εμφάνιση που καθοδηγούσε τον κόσμο του σχεδιασμού ως τον κήπο του Εδουάρδου από τον περασμένο αιώνα. Αλλά αυτό το στυλ ταιριάζει με τον σύγχρονο σχεδιασμό του κήπου; Μπορείτε να δείτε τον ρόλο του στην τρέχουσα ανάπτυξη του New English Style. Αυτό έχει αναγνωριστεί στα έργα κορυφαίων σχεδιαστών στο Chelsea Flower Show τα τελευταία χρόνια. Είναι αυτή η τάση ακόμα επίκαιρη?

Η χρήση των φυτών σε μπλοκ και λωρίδες οδηγεί σε έναν απλό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό κήπου. Κάποιος επιτυγχάνει το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα που γνωρίζει από τα στοιχεία του σκληρού τοπίου.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου

γεωμετρική διάταξη ιδέες σχεδιασμού κήπου χαλαρώνουν τα έπιπλα

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός κήπου έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Τα παραδοσιακά στυλ κήπου απαιτούν περισσότερο χρόνο συντήρησης από ό, τι μπορεί να αντέξει ο σύγχρονος άνθρωπος. Το τοπίο περιορίζεται στα ουσιώδη εδώ. Κρατάτε τα πάντα απλά, αλλά καταφέρνετε να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό σχέδιο. Αυτό είναι ένα δόγμα που πρέπει επίσης να ακολουθήσετε όταν σχεδιάζετε τον κήπο σας. Θα μπορούσε μια παραδοσιακά εκτελούμενη φύτευση να ικανοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις;?

Ο περιορισμός των φυτών σε μπλοκ και λωρίδες ταιριάζει υπέροχα με τον γεωμετρικό σχεδιασμό του δωματίου. Μεμονωμένα αειθαλή με χαμηλή ανάπτυξη δημιουργούν μπλοκ μαζί και παρέχουν ένα φρέσκο ​​αποτέλεσμα όλο το χρόνο.

Η μικτή, ανεπίσημη φύτευση θα βλάψει τη γενική ιδέα σχεδιασμού

γεωμετρική διάταξη ιδέες σχεδιασμού κήπου τζάκι

Αυτός ο σύγχρονος κήπος εδώ δείχνει την έννοια των λωρίδων και των μπλοκ στην πιο ακραία μορφή του. Η περιοχή των φυτών αποκλίνει από τον αρχικό της χαρακτήρα και γίνεται απλά ένα μπλοκ στο σχεδιασμό του κήπου.

Η φύτευση δεν περιορίστηκε μόνο στο χώρο, αλλά και στην ποικιλία της

γεωμετρική διάταξη ιδέες σχεδιασμού κήπου χαλίκι δάπεδο

Σε συνδυασμό με γεωμετρικά σχήματα υλικών σκληρού τοπίου, αντιστοιχεί εδώ σε αυτό το απλό μοντέλο.

Πράσινοι ή ζωντανοί τοίχοι

γεωμετρική διάταξη ιδέες σχεδιασμού κήπου κάθετες

Πράσινα, ή αποκαλούμενα και ζωντανοί τοίχοι, τα φυτά εδώ αντιπροσωπεύουν ένα παράδειγμα απλότητας και στυλ, τα οποία αντιστοιχούν στις ίδιες αρχές των σχεδίων μπλοκ και λωρίδων. Δημιουργούν υπέροχα σχέδια χρώματος και υφής. Κάνουν επίσης ένα τέλειο σκηνικό στον επίσημο σύγχρονο κήπο.

Τα τρισδιάστατα φυτά αναδεικνύουν τον καλύτερο χαρακτήρα αυτού του σχεδιασμού κήπου

γεωμετρική διάταξη ιδέες σχεδιασμού κήπου μεσογειακή

Αρκετές γεωμετρικές γραμμές συμπληρώνουν ιδανικά τη συνολική σχεδιαστική ιδέα

γεωμετρική διάταξη ιδέες σχεδιασμού κήπου φυτά λουλούδια

Thinkσως νομίζετε ότι είναι εύκολο να βρείτε παραδείγματα αυτού του τύπου φύτευσης σε σύγχρονους μινιμαλιστικούς κήπους, όπου τα απλά φυτά παρουσιάζονται μέσα από σύγχρονες έννοιες.

Αλλά τι γίνεται με τον πιο παραδοσιακό σχεδιασμό κήπου?

γεωμετρική διάταξη ιδέες σχεδιασμού κήπου τσιμεντένιο πλαίσιο

Πιθανότατα θα περίμενε κανείς ότι κρεβάτια σαν αυτό θα είναι γεμάτα με μικτά φυτά. Βλέπουμε όμως καθαρές γραμμές με γεωμετρικά κρεβάτια και περιορισμένο σχέδιο φυτών. Θεωρώ ενδιαφέρον ότι ακόμη και τα δέντρα έχουν φυτευτεί σε ένα τετράγωνο. Προσθέτουν επίσης στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γενική εμφάνιση.

Εδώ μπορείτε να δείτε για άλλη μια φορά πόσο όμορφα οι λωρίδες των φυλλωδών φυτών, για παράδειγμα οι μοβ καμπάνες (Heuchera) συμπληρώνουν το σχέδιο. Πίσω από αυτά είναι ένα μπλοκ γρασιδιού που έχει φυτευτεί σε μέτρο.

Έτσι, ακόμη και αυτός ο πολύ παραδοσιακός κήπος δεν μπορούσε να αντισταθεί στην έννοια της κηπουρικής με λουρί και μπλοκ

γεωμετρική διάταξη ιδέες σχεδιασμού κήπου παραδοσιακές

Η υπέροχη λωρίδα πολύχρωμων ξενώνων όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρωματική εμφάνιση πάνω από την πράσινη οροφή, αλλά γίνεται επίσης ένα διακριτικό χαρακτηριστικό στο σχέδιο.

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το επίσημο σχέδιο κήπου

γεωμετρική διάταξη ιδέες σχεδιασμού κήπου αδιάβροχα φυτά

 Μπορεί κανείς να δει τις απλές γραμμές των σχεδίων των φυτών. Τα φυτικά μπλοκ δεν συγχωνεύονται μεταξύ τους, αλλά δείχνουν έναν πολύ υψηλό χαρακτήρα.

Παρόλο που τα φυτά χαμηλής ανάπτυξης, όπως το φίσιο, δεν είχαν φτάσει στο πιο ώριμο μέγεθος τους, ήδη εκπληρώνουν τέλεια το ρόλο τους μεταξύ των φυτικών μονάδων.

 Υδάτινος κήπος μεσογειακού στιλ

γεωμετρική διάταξη σχεδιασμός κήπου σύστημα νερού κρήνη

Ietσυχο καθιστικό στην ύπαιθρο

γεωμετρική διάταξη σχεδιασμός κήπου καθιστικό πάγκος κήπου

Τσιμεντένιο μονοπάτι που περιβάλλεται από δέντρα    ιδέες σχεδιασμού κήπου γεωμετρική διάταξη του μονοπατιού

Καλά περιποιημένο γκαζόν

ιδέες σχεδιασμού κήπου γεωμετρική διάταξη γκαζόν περιοχή