Οι γλυκοπατάτες είναι στην πραγματικότητα κάτι απλό, αλλά βρίσκουν γρήγορα ευρύτερη χρήση στην καθημερινή μας κουζίνα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Θα θέλαμε να εξετάσουμε το πιο σημαντικό από αυτά ξεχωριστά. Με αυτόν τον τρόπο θα σας πείσουμε πιο γρήγορα ότι οι γλυκοί κόνδυλοι είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση στις συνηθισμένες πατάτες. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας γιατί αυτή η γνώση θα μπορούσε να σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Στη συνέχεια, έχουμε μερικές συμβουλές έτοιμες για εσάς που θα σας βοηθήσουν πρακτικά να χρησιμοποιείτε πιο συχνά γλυκοπατάτες στην καθημερινή σας ζωή. Υπόσχεση: Θα γοητευτεί και η οικογένειά σας!

Τα συνηθισμένα σουβλάκια πατάτας μπορούν να παρασκευαστούν με γλυκοπατάτες

ιδέες για κατσαρόλες γλυκοπατάτες

Γιατί οι γλυκοπατάτες είναι πραγματικά υγιεινές;?

Οι γλυκοπατάτες είναι σαφώς ένα από τα ιδιαίτερα υγιεινά τρόφιμα που έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια. Χάρη σε αυτό, θα εφοδιαστείτε με πληθώρα βιταμινών και μετάλλων. Οι γλυκοπατάτες περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Με αυτό κατά νου, οι γλυκοπατάτες προωθούν το γαστρεντερικό σας σύστημα και βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματός σας.

Πολλές επιστημονικές μελέτες μάλιστα δείχνουν ότι αντισταθμίζουν τον καρκίνο του πνεύμονα και του παχέος εντέρου. Αυτές οι πατάτες μπορούν επίσης να φαγωθούν από κλέφτες και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα δημοφιλή πιάτα τους.

Η ελαφρώς γλυκιά γεύση μπορεί να κάνει το γλυκό περιττό 

ιδέες για μαγείρεμα γλυκοπατάτας

Συστατικά στις γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν σχεδόν 2000 φορές περισσότερες βιταμίνες από τις συνηθισμένες. Είναι επίσης πολύ πλούσια σε βιταμίνες C, E και K. Η κατανάλωση γλυκοπατάτας συνιστάται επίσης εάν θέλετε να αναπληρώσετε τις ανάγκες σε βιταμίνη Β. Εκτός από τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τις φυτικές ίνες που αναφέρονται, υπάρχουν και πολλές πρωτεΐνες.

Πατάτες με άλλους υδατάνθρακες; Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι τόσο κακό!

νόστιμες ιδέες συνταγή γλυκοπατάτας

Έλεγχος βάρους και προαγωγή της υγείας της καρδιάς

Έχετε ήδη επηρεαστεί από την επίμονη φήμη ότι οι υδατάνθρακες μας παχαίνουν; Αυτό δεν ισχύει μόνο για μια περιορισμένη ομάδα ανθρώπων. Οι υδατάνθρακες στα τρόφιμα είναι πιο πιθανό να είναι ανθυγιεινοί επειδή δεν περιέχουν υγιεινά συστατικά. Γεμίζουν το στομάχι μας, ας το πούμε, αλλά δεν έχουν τίποτα που το σώμα μας μπορεί να μετατρέψει σε ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν εξαντλούνται, αλλά αποθηκεύονται μόνο στο σώμα μας ως λίπος. Τα υγιεινά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες έχουν εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Το σώμα προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει αμέσως για διάφορα συστήματα που αλλάζουν τη ζωή και γι ‘αυτό θα το κάνουν κάηκε γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτό συμβαίνει με τις γλυκοπατάτες. Γι ‘αυτό θα χορτάσετε ταυτόχρονα και μπορείτε επίσης να χάσετε βάρος! Διατηρεί επίσης το σάκχαρο στο αίμα σας υπό έλεγχο!

Εάν ένα φαγητό περιέχει πολλά υγιεινά συστατικά, συνήθως δεν θα πάρετε βάρος!

ιδέες για ψωμί γλυκοπατάτας

Γιατί αυτές οι πατάτες είναι πραγματικά γλυκές;?

Η γλυκιά γεύση προέρχεται από το ένζυμο, το οποίο διαλύει το άμυλο σε ένα είδος ζάχαρης. Αυτό είναι αυτό που είναι γνωστό ως ζάχαρη βύνης. Αυτό δεν είναι τόσο γλυκό όσο η παραδοσιακή ζάχαρη. Αλλά κάνοντας αυτό μπορείτε να διατηρήσετε την όρεξή σας για γλυκά υπό έλεγχο.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ

Υπάρχουν διάφοροι τύποι γλυκοπατάτας, αλλά αυτές οι πληροφορίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για εσάς που είστε περίεργοι. Υπάρχουν μόνο 2 ή 3 τύποι στην αγορά και έχουν λίγο πολύ παρόμοιες ιδιότητες. Παρεμπιπτόντως, υπάρχει επίσης μια σειρά από πρόσθετα τροφίμων που βασίζονται σε γλυκοπατάτες. Αντιμετωπίζουν πολλές ασθένειες και δυσάρεστα συμπτώματα.

γλυκοπατάτες υγιεινό φαγητό

Συμβουλές για την προετοιμασία της γλυκοπατάτας

Παραδοσιακές σφήνες πατάτας

Θα μπορούσατε να φτιάξετε σχεδόν όλα τα είδη πιάτων πατάτας με γλυκοπατάτες. Περιμένετε λοιπόν μια γλυκιά γεύση. Maybeσως μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη γλυκόξινη σαλάτα με ξύδι; Σημειώστε επίσης ότι οι γλυκοπατάτες δεν απαιτούν τόσο θερμική επεξεργασία όσο οι άλλες. Μια μέτρια θερμοκρασία είναι σίγουρα αρκετή! Μερικοί μάλιστα τα τρώνε ωμά, τριμμένα σε σαλάτα. Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες πατάτες, αυτές σε καμία περίπτωση δεν θα προκαλέσουν πυρετό. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, η υψηλή θερμοκρασία καίει μερικά από τα συστατικά. Επομένως, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να το αποφύγετε σε αυτή την περίπτωση!

μαγείρεμα συνταγή γλυκοπατάτας

Συνδυασμός με άλλους υδατάνθρακες

Η προετοιμασία ρυζιού με κοινές πατάτες δεν έχει πραγματικά νόημα. Αυτό είναι ένα πληρωτικό, αλλά τίποτα περισσότερο. Αλλά αν αντικαταστήσετε τα συνηθισμένα με γλυκοπατάτες, τα πράγματα φαίνονται πολύ διαφορετικά. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε αντί για ρύζι ολικής αλέσεως. Αυτό το πιάτο χρειάζεται μόνο μερικά μπαχαρικά ή λαχανικά και είναι βόμβα βιταμινών, ακόμα κι αν είναι πολύ απλό! Οι οπαδοί των γεμάτων μενού, από τα οποία δεν παίρνει κανείς βάρος, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτήν την ιδέα.

γλυκοπατάτα ιδέα για σαλάτα

Γλυκοπατάτες και υγιεινή ζωή

Οι γλυκοπατάτες είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πόσο υγιής ζωή δεν είναι πραγματικά τόσο περίπλοκη. Δεν χρειαζόμαστε εξαιρετικά περίπλοκες συνταγές με πολλαπλές τροφές για να αποκτήσουμε τα υγιεινά συστατικά που θέλουμε. Είναι καλό αν γνωρίζουμε για υγιεινές εναλλακτικές λύσεις όπως η γλυκοπατάτα!

Οι γλυκοπατάτες αποτελούν καλή πηγή υδατανθράκων για τους διαβητικούς

γλυκοπατάτες νόστιμες ιδέες συνταγής

Οι πατάτες γλυκοπατάτας είναι πολύ πιο υγιεινές

γλυκοπατάτες τηγανητές πατάτες