Ζωντανά έργα τέχνης του Αυστριακού καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser

Friedensreich Hundertwasser και η πιο ανθρώπινη κατασκευή του

Ζωγράφος, αρχιτέκτονας και χαράκτης – όλα αυτά ισχύουν για τον Friedensreich Hundertwasser. Αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να ρυθμιστεί σε κανένα πλαίσιο.

Για να τον καταλάβουμε, καλύτερα να μιλήσουμε για αυτό που τον ενέπνευσε.

Wasταν ερωτευμένος με τη φύση. Προσπάθησε επίσης να το υπερασπιστεί με δικούς του πόρους. Και για να διαιωνίσουν την ομορφιά τους!

Πορτρέτο του μεγάλου Αυστριακού καλλιτέχνη

Αυστριακός καλλιτέχνης Friedensreich Hundertwasser πορτρέτο ασπρόμαυρο

Σχετικά με τον καλλιτέχνη και το έργο του

Το πατρικό όνομα του Friedensreich Hundertwasser είναι Friedrich Stowasser. Είχε τον δικό του τρόπο δημιουργίας. Ο Friedensreich Hundertwasser έκανε προκαταρκτικά σκίτσα και σχέδια. Βρήκε την τελειότητα στις σπείρες και τις στραβές γραμμές. Τα κυματοειδή δάπεδα είναι το μυστικό του σύμβολο.

Ο ζωγράφος και τα έργα του

Φωτογραφία του Αυστριακού καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser

Είπε ότι βρήκε το λείο δάπεδο κατάλληλο για μηχανές, αλλά όχι κατάλληλο για ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Friedensreich Hundertwasser, η ευθεία γραμμή δεν υπάρχει στη φύση. Στις εικόνες του χρησιμοποίησε τα ρέοντα, φθορίζοντα χρώματα. Τα εφηύρε ο ίδιος με βάση μη οργανικά υλικά όπως τούβλο, κάρβουνο και ασβεστόλιθο.

Πλήρες όνομα σκηνής: Friedensreich Regentag Dunkelbunt Hundertwasser

ο καλλιτέχνης Friedensreich Hundertwasser εργάζεται και ζει

Ο πολύχρωμος κόσμος του Hundertwasser

Ο Αυστριακός καλλιτέχνης Friedensreich Hundertwasser εργάζεται αρχιτεκτονικά

Φύση: το κυτταρόπλασμα του πέμπτου δέρματος του

Το περιβάλλον αποτελεί κριτήριο για την ευαισθησία του Friedensreich Hundertwasser. Το ονόμασε κυτταρόπλασμα του πέμπτου δέρματος του.

Τι εννοούσε κάτω από το “πέμπτο δέρμα” του?

Σύμφωνα με τον Friedensreich Hundertwasser, οι άνθρωποι έχουν πέντε δέρματα: επιδερμίδα, ρούχα, σπίτι, ταυτότητα, φύση …

Φιλική προς τη φύση αρχιτεκτονική του Hundertwasser

Αυστριακή αρχιτεκτονική Friedensreich Hundertwasser

Οι πολιτικές απόψεις του Friedensreich Hundertwasser

Ο Friedensreich Hundertwasser ήταν ένας «πράσινος» αυστριακός ειρηνιστής. Από την παιδική του ηλικία έχει δείξει ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στο περιβάλλον του. Θεωρούσε τη φύση ως την υψηλότερη πραγματικότητα. Για αυτόν ήταν η πηγή της κοσμικής αρμονίας.

Ο Friedensreich Hundertwasser την σεβάστηκε πάρα πολύ και ήθελε να κάνει ό, τι μπορούσε για να την προστατεύσει από τις βιομηχανικές επιθέσεις.

Κτίριο Hundertwasser στο Ντάρμσταντ

Αυστριακός καλλιτέχνης κτίριο αρχιτεκτονικής Friedensreich Hundertwasser

Εξαιρετική αρχιτεκτονική

Αυστριακός καλλιτέχνης Friedensreich Hundertwasser τάσεις αρχιτεκτονικής

Πύργος Kuchlbauer στο Abensberg, Κάτω Βαυαρία 

Αυστριακός καλλιτέχνης πύργος Friedensreich Hundertwasser

Ενσωμάτωση της φύσης στον αστικό σχεδιασμό

Μπορείτε να αναγνωρίσετε σαφώς τον θαυμασμό για τη φύση στον χαρακτήρα των κτιρίων του. Ως αρχιτέκτονας, ο Hundertwasser σχεδίασε διαμερίσματα με κάθετους κήπους, ανώμαλα πατώματα, κεραμικές κολώνες, στρογγυλές οροφές και δέντρα σε αυτά. Οι κάτοικοι βγαίνουν από τα παράθυρα, καθαρίζουν τον αέρα και διακοσμούν με φυσικά προϊόντα.

Λατρεία της φύσης

Αυστριακός καλλιτέχνης Friedensreich Hundertwasser green αρχιτεκτονική σπίτι

Οι κάτοικοι στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο άνθρωποι, αλλά και δέντρα …

Ορισμένα από τα έργα Friedensreich Hundertwasser πραγματοποιήθηκαν στη Βιέννη.

Δέντρα στο διαμέρισμα

Η ενσωμάτωση των δέντρων στα διαμερίσματα είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακή στα έργα Friedensreich Hundertwasser. Αυτή η ιδέα αποδεικνύεται επιτυχής με πολλούς τρόπους. Πρώτον, τα δέντρα καθαρίζουν τον αέρα. Επιπλέον, βοηθούν στην εξοικονόμηση νερού.

Κατά τη γνώμη του, ο κάτοικος της πόλης έχει αρκετό ακατοίκητο χώρο στο σπίτι για να ενσωματώσει ένα δέντρο. Θα χρειαζόταν λίγο χώρο και παράθυρο. Κατά τη γνώμη του, τα ανοίγματα φωτός πρέπει να είναι πάντα ανοιχτά, έτσι ώστε οι κάτοικοι να μην χάνουν επαφή με τον έξω κόσμο. Το δέντρο αποδίδει γρήγορα με όλη τη δουλειά που κάνει. Απορροφά τη σκόνη, τις τοξίνες και όλους τους υπόλοιπους ρύπους και τα μετατρέπει σε οξυγόνο.

Ένα δέντρο θα προσελκύσει επίσης την άγρια ​​ζωή, η οποία θα έκανε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη

Πράσινη αρχιτεκτονική του Αυστριακού καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser

Τα σκουπίδια

Ο Friedensreich Hundertwasser σκέφτεται πολύ τον χειρισμό των απορριμμάτων. Υποστηρίζει την ιδέα των στεγνών τουαλετών. Το βλέπει ως μέσο για την επίτευξη της ανθρώπινης ανεξαρτησίας και την εξοικονόμηση νερού.

Κατά τις απόψεις του, ο καλλιτέχνης και ο αρχιτέκτονας φτάνει τόσο μακριά που οραματίζεται επίσης τη δημιουργία κομποστοποίησης από ανθρώπινα περιττώματα. Ωστόσο, αυτό υπερβαίνει λίγο για τους περισσότερους σύγχρονους ανθρώπους …

Αίθουσα αγοράς στο Altenrhein, Ελβετία

Friedensreich Hundertwasser Αυστριακός καλλιτέχνης

Ένας πιο ανθρώπινος τρόπος οικοδόμησης

Στην αρχιτεκτονική, ο Friedensreich Hundertwasser είδε την αποστολή του στην επίτευξη μιας πιο ανθρώπινης μεθόδου κατασκευής. Αυτό μας κάνει πιο υγιείς επιτρέποντας τη φύση πιο κοντά μας. Πρώτον, πρέπει να αποδεχτούμε τις φυσικές διαδικασίες και να τις εντάξουμε στην καθημερινή μας ζωή. Όλα είναι καλά αν υπάρχει μούχλα, σκουριά ή ρωγμές.

Ο Friedensreich Hundertwasser μιλάει για το σπάσιμο της στείρας γεωμετρίας. Δεύτερον, οι άνθρωποι θα πρέπει να ανακτήσουν το δικαίωμα δημιουργικής δημιουργίας του τόπου κατοικίας τους.

Οι ιδέες του Friedensreich Hundertwasser φαίνονται τόσο φυσικές και λογικές. Το μόνο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι γιατί είναι τόσο δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε αυτό στην κοινωνία μας σήμερα …

Έργα τέχνης του ζωγράφου Hundertwasser

Ο Friedensreich Hundertwasser κάνει έργα τέχνης στο φράχτη

Ο καλλιτέχνης ήταν αντίπαλος της “ευθείας γραμμής”

Friedensreich Hundertwasser ως la casa mobile

Χρώματα και σχήματα

Ο Friedensreich Hundertwasser διαμέλισε το ηλιοβασίλεμα