Τα σπαράγγια είναι ένας νόστιμος προάγγελος της άνοιξης και επίσης ένα θρεπτικό λαχανικό. Τα ανοιξιάτικα λαχανικά ταιριάζουν με πολλά άλλα λαχανικά καθώς και με διαφορετικές γεύσεις. Εάν αγοράζετε φρέσκα σπαράγγια, είτε από την αγορά του αγρότη είτε από το μπακάλικο, είναι καλύτερο να το φάτε αμέσως. Στη συνέχεια, θα εξηγήσουμε ποιοι τύποι σπαραγγιών υπάρχουν και πώς μπορούν να παρασκευαστούν. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο τρόπος παρασκευής πράσινων σπαραγγιών. Μείνετε μαζί του …

Ποικιλίες σπαραγγιών – πράσινες, μοβ και λευκές

προετοιμάστε τις πράσινες ποικιλίες σπαραγγιών σπαραγγιών διαφορές

Το σπαράγγι έρχεται σε αποχρώσεις του πράσινου, του λευκού και του μοβ. Τα μωβ και λευκά σπαράγγια πωλούνται εποχικά στις αγορές αγροτών ή σε εξειδικευμένα καταστήματα, αλλά τα λευκά σπαράγγια συχνά προσφέρονται μόνο διατηρημένα σε κουτάκια ή βάζα.

Και οι τρεις ποικιλίες σπαραγγιών είναι διαθέσιμες την άνοιξη, αλλά οι διαφορές τους ξεπερνούν κατά πολύ το χρώμα.

Οι διαφορές μεταξύ λευκών και πράσινων σπαραγγιών περιλαμβάνουν υφή, γεύση, σωστή προετοιμασία και ίσως τη μεγαλύτερη διαφορά από όλες, την καλλιεργητική μέθοδο.

Πώς να ετοιμάσετε πράσινα σπαράγγια?

Προετοιμάστε πράσινα σπαράγγια Αγοράστε σπαράγγια ανοιξιάτικα λαχανικά

Τι κάνει τη διαφορά μεταξύ των διαφορετικών τύπων σπαραγγιών;?

Τα μωβ σπαράγγια προέρχονται από ορισμένες ποικιλίες σπαραγγιών, αλλά η διαφορά μεταξύ λευκού και πράσινου σπαραγγιού είναι στη μέθοδο καλλιέργειας. Με απλά λόγια, τα λευκά σπαράγγια καλλιεργούνται υπόγεια. Οι αγρότες στρώνουν ένα παχύ ανάχωμα γης πάνω από τα λευκά σπαράγγια ή το καλύπτουν με μαύρο πλαστικό για να διασφαλίσουν ότι ούτε μια ακτίνα ηλίου δεν χτυπά τα κοτσάνια. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως etiolation. Επομένως, τα λευκά σπαράγγια δεν εκτίθενται στο ηλιακό φως και δεν παράγουν χλωροφύλλη. Το πράσινο σπαράγγι κολλάει στη γη καθώς μεγαλώνει, απορροφά τον ήλιο και παράγει χλωροφύλλη, η οποία κάνει τα λαχανικά πράσινα.

Υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ πράσινου και λευκού σπαραγγιού

Τα πράσινα σπαράγγια προετοιμάζουν διαφορετικά χρώματα ποικιλιών σπαραγγιών

Γεύση και θρεπτικές αξίες

Τα πράσινα σπαράγγια έχουν ελαφρώς χορτώδη γεύση, ενώ τα λευκά σπαράγγια είναι ήπια και ελαφρώς πικρά. Τα μωβ σπαράγγια είναι ελαφρώς πιο θρεπτικά και πιο γλυκά γιατί έχουν περίπου 20 τοις εκατό περισσότερη ζάχαρη στα μπαστούνια του. Ενώ οι λόγχες των σπαραγγιών είναι μοβ στο εξωτερικό, το εσωτερικό δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από το εσωτερικό ενός πράσινου σπαραγγιού.

Τα πράσινα σπαράγγια θεωρούνται τα πιο θρεπτικά όταν συγκρίνονται όλοι οι τύποι σπαραγγιών. Τα πράσινα σπαράγγια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνες Β και C, φολικά οξέα και βήτα-καροτίνη. Είναι επίσης η μεγαλύτερη πηγή φυτικών ινών.

Τα μωβ σπαράγγια περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικά

Προετοιμάστε πράσινα σπαράγγια μοβ ποικιλία σπαραγγιών

Προετοιμασία και μαγείρεμα

Τόσο τα λευκά όσο και τα μοβ σπαράγγια μπορούν να παρασκευαστούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα πράσινα σπαράγγια – δηλαδή βραστά, ψητά, ψημένα, τηγανητά και προστιθέμενα ωμά σε σαλάτες.

Ωστόσο, τα κοτσάνια των λευκών σπαραγγιών είναι πιο παχιά και ελαφρώς πιο ινώδη από αυτά των πράσινων σπαραγγιών, οπότε πρέπει πρώτα να ξεφλουδιστούν. Βεβαιωθείτε ότι τα λευκά μπαστούνια πρέπει να ψηθούν πριν τα σερβίρετε. Αλλά οι παχύτερες μπάρες είναι πιο κατάλληλες για ψήσιμο και ψήσιμο στη σχάρα. Στην Ευρώπη, τα λευκά σπαράγγια συνήθως βράζονται και στη συνέχεια είτε περιχύνονται με λιωμένο βούτυρο είτε βουτηγμένα σε σάλτσα hollandaise.

Roημένα, βραστά ή ψητά – τα σπαράγγια είναι υγιεινά και έχουν καλή γεύση

Προετοιμάστε πράσινα σπαράγγια σπαράγγια μαγειρέψτε τηγανητή σχάρα

Η προετοιμασία των πράσινων σπαραγγιών έγινε εύκολη

ετοιμάστε πράσινα σπαράγγια ψητά σπαράγγια με τυρί

Εάν σκοπεύετε να σερβίρετε λευκά και πράσινα σπαράγγια στο ίδιο πιάτο, μαγειρέψτε τα χωριστά, εκτός εάν τα μπαστούνια φαίνονται όλα στο ίδιο πάχος. Θα ήταν υπέροχο να σερβίρετε και τα τρία χρώματα σπαράγγια σε ένα πιάτο, αλλά η μοβ ποικιλία γίνεται επίσης πράσινη όταν μαγειρεύεται. Αν λοιπόν θέλετε να δείτε και τα τρία χρώματα, ξεφλουδίστε τα μπαστούνια και σερβίρετε τα ωμά σε μια σαλάτα.

Η άνοιξη είναι σίγουρα εδώ όταν απολαμβάνετε ένα μπολ με φρέσκια πράσινη σαλάτα

Προετοιμάστε πράσινα σπαράγγια Ωμή σαλάτα νωρίς σπαράγγια

Προετοιμάστε πράσινα σπαράγγια – έτσι λειτουργεί

Εάν τα σπαράγγια σας είναι μικρά και τα κοτσάνια είναι λεπτά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα πλύνετε καλά και να κόψετε τις άκρες πριν το μαγείρεμα. Τα παχύτερα και παλαιότερα σπαράγγια μπορούν να γίνουν πιο σκληρά στο τέλος του δόρατος. Μπορείτε να το σπάσετε και να το χρησιμοποιήσετε για σούπα. Υπάρχει ένα φυσικό σπάσιμο όταν λυγίζετε τους μίσχους. Μια λιγότερο σπάταλη μέθοδος είναι να χρησιμοποιείτε απλά ένα αποφλοιωτή για να ξεφλουδίσετε τα άκρα των σπαραγγιών λίγα εκατοστά για να αποκαλύψετε το τρυφερό εσωτερικό.

Ξεπλύνετε τα σπαράγγια και προετοιμάστε τα για μαγείρεμα

Προετοιμάστε πράσινη φλούδα σπαραγγιών και μαγειρέψτε τα σπαράγγια

Πώς να ψήσετε τα σπαράγγια στο γκριλ: ρίξτε τα σπαράγγια σε ελαιόλαδο και αρωματίστε και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε ένα καυτό τηγάνι. Αναποδογυρίζουμε μέχρι να ψηθούν τα μπαστούνια.

Τα σπαράγγια έχουν πραγματικά καλή γεύση ψητά ή ψητά

Προετοιμάστε πράσινα σπαράγγια Βράστε και αλατοπιπερώστε τα σπαράγγια

Πώς ψήνετε τα σπαράγγια: Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190C / μεταφορά 170C / αέριο 5. Τοποθετήστε τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο ταψί ή τηγάνι και προσθέστε λίγο λάδι και μπαχαρικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σκελίδες σκόρδο, βότανα ή μπαχαρικά. Τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα φρυγανισμένα σπαράγγια.

Τα σπαράγγια μπορούν να μαγειρευτούν στη σόμπα, στο φούρνο ή ακόμα και στη σχάρα

Προετοιμάστε πράσινες άκρες για σπαράγγια για τηγάνισμα

Πώς να μαγειρέψετε σπαράγγια: Αφήστε το αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέστε τα δόρατα των σπαραγγιών. Τα αραδιάζουμε για 1 λεπτό και μετά τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό για να τελειώσουμε το μαγείρεμα. Βράζουμε για 3-4 λεπτά, ανάλογα με το πάχος και στη συνέχεια στραγγίζουμε.

Αλατοπιπερώνετε και γαρνίρετε πράσινα σπαράγγια σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις

προετοιμασία πράσινων σπαραγγιών σπαράγγια συμβουλές μαγειρέματος

Πώς να μαγειρέψετε σπαράγγια στη σχάρα: Τα σπαράγγια είναι επίσης υπέροχα για ψήσιμο το καλοκαίρι. Επιλέξτε παχύτερες ράβδους καθώς μπορούν να αντέξουν υψηλότερη θερμότητα. Αλείφουμε με λάδι και μπαχαρικά και τοποθετούμε απευθείας στη σχάρα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τυλίξετε τα ξυλάκια με ελαιόλαδο, σκόρδο και ντοματίνια σε αλουμινόχορτο και να τα τηγανίσετε σε έμμεση φωτιά για 5-7 λεπτά. Τα σπαράγγια αχνίζουν και μαγειρεύουν και συγχωνεύονται με τις γεύσεις των μπαχαρικών.

Αυτό καθιστά εύκολη και απλή την παρασκευή πράσινων σπαραγγιών

Προετοιμάστε ιδέες συνταγής για πράσινα σπαράγγια σπαράγγια

καλή όρεξη!

Προετοιμάστε πράσινα σπαράγγια Roήστε τα σπαράγγια Ετοιμάστε ιδέες συνταγής για πράσινα σπαράγγια