Κρασί, ουίσκι, ρούμι ή κονιάκ – υπάρχουν πολλές ποικιλίες αλκοόλ. Οι σταγόνες δεν είναι καλές μόνο για πόση, αλλά και για μαγείρεμα. Το αλκοόλ είναι αναπόσπαστο μέρος των εξαιρετικών πιάτων στις περισσότερες γκουρμέ κουζίνες. Χάρη σε αμέτρητα προγράμματα μαγειρικής, ιστολόγια τροφίμων και βιβλία μαγειρικής, οι ερασιτέχνες σεφ μπορούν να μιμηθούν τους σεφ σταρ με έναν πολλά υποσχόμενο τρόπο. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σερβίρετε κοκ αβίν, ριζότο ή φλαμπέζ επιδόρπιο στο σπίτι.

Τι αλκοόλ για το μαγείρεμα?

Βασικά κάθε αλκοόλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα. Για να είναι νόστιμο, ωστόσο, εξαρτάται από τον σωστό συνδυασμό. Δεν είναι όλα τα αλκοόλ κατάλληλα για κάθε πιάτο. Probσως το πιο δημοφιλές αλκοόλ μαγειρικής είναι το κρασί. Αλλά όπως είναι γνωστό, εδώ υπάρχουν επίσης μεγάλες διαφορές. Επομένως θα πρέπει να συντονίσετε το κρασί και το φαγητό και για παράδειγμα Επιλέξτε μια διαφορετική σταγόνα για χορτοφαγικά ορεκτικά από ό, τι για εκείνα που περιέχουν ψάρια. Ακόμα κι αν το κρασί καταλήξει στην κατσαρόλα αντί για το ποτήρι, η γεύση του αλκοόλ είναι λιγότερο σημαντική από την τυπική νότα κρασιού. Ένα λευκό κρασί που δεν είναι πολύ βαρύ ταιριάζει με ελαφριές σάλτσες, λευκό κρέας, ριζότο και ελαφριά επιδόρπια. Ένα δυνατό κόκκινο κρασί ταιριάζει καλύτερα με δυνατά ψητά, σκούρες σάλτσες και επιδόρπια με υψηλή περιεκτικότητα σε σοκολάτα. Οι σάλτσες με βάση την ντομάτα μπορούν να εξευγενιστούν με κόκκινο ή λευκό κρασί, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το γλυκό λιμάνι κρασί είναι ιδανικός σύντροφος για γλυκά κάθε είδους, π.χ. Β. Κρέμα κρασιού, τουρσιά, παγωτό, ζεστές τάρτες ή Kaiserschmarrn. Βασικά: Δεν χρειάζεται να είναι το καλύτερο κρασί, αλλά το κρασί για μαγείρεμα πρέπει επίσης να είναι απολαυστικό και προσεγμένο.

συνταγές μαγειρικής ιδέες συνταγών ιδέες μαγειρέψτε κρέας

Και τι γίνεται με άλλα αλκοολούχα ποτά?

Υψηλής απόδειξης οινόπνευμα όπως το ουίσκι, το κονιάκ ή το ρούμι είναι ιδανικό για φλαμπέρισμα. Οι σάλτσες ουίσκι ταιριάζουν πολύ με ψητά φαγητά, κονιάκ με καρκινοειδή ή οστρακοειδή, ρούμι με κοτόπουλο. Επιπλέον, το κονιάκ, το ρούμι, αλλά και το λικέρ αυγών και τα σνάπ φρούτων είναι κατάλληλα για όλα τα είδη επιδόρπια και αρτοσκευάσματα.

Τι συμβαίνει με το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος?

Πιστεύεται ευρέως ότι το αλκοόλ θα διαλυθεί όταν μαγειρεύετε. Στην πραγματικότητα, το καθαρό αλκοόλ βράζει και εξατμίζεται στους 78 βαθμούς. Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχει πολύ νερό στο κρασί και τα παρόμοια, η θερμοκρασία βρασμού μετατοπίζεται σημαντικά προς τα πάνω. Μετά από μισή ώρα μαγειρέματος, εξακολουθεί να περιέχει το 35 τοις εκατό της αρχικής ποσότητας αλκοόλ. Μετά από περισσότερο από δύο ώρες μαγειρέματος, εξακολουθεί να είναι 5 τοις εκατό. Έτσι, η περιεκτικότητα σε αλκοόλ μειώνεται κατά το μαγείρεμα, αλλά το τελικό πιάτο σε καμία περίπτωση δεν περιέχει αλκοόλ. Εξάλλου, το ζεστό κρασί εξακολουθεί να περιέχει αλκοόλ ακόμη και μετά από ώρες βρασμού.

Επομένως, τα πιάτα που είναι ραφιναρισμένα με αλκοόλ δεν είναι για έγκυες γυναίκες, άτομα που υποφέρουν από αλκοόλ, διαβητικούς, καρδιοπαθείς και παιδιά. Τα παιδιά δεν ανησυχούν μόνο για την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, αλλά και ότι συνηθίζουν τη γεύση πολύ νωρίς μέσω γευμάτων με αλκοόλ.

Εναλλακτικές χωρίς κανένα ποσοστό

Εάν κάθονται άνθρωποι στο τραπέζι που θέλουν ή πρέπει να αποφύγουν το αλκοόλ, δεν χρειάζεται να περάσουν χωρίς εκλεπτυσμένα πιάτα. Υπάρχουν μη αλκοολούχες εναλλακτικές που φέρνουν εξίσου μεγάλη γεύση. Τι θα λέγατε για έναν ειδικό αφρώδη χυμό σταφυλιού σε κόκκινο ή λευκό, Bionade, Μείγματα μπαχαρικών όπως το Garam Masala ή υγρό κάρδαμο; Το μαγευτικό μαγείρεμα λειτουργεί επίσης με λιγότερο εξαιρετικά συστατικά, όπως χυμούς φρούτων ή λαχανικών, ζελέ, μαρμελάδα, καφέ, εσπρέσο ή κακάο. Εάν πειραματιστείτε λίγο με αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα πιάτα που όλοι μπορούν να ανεχτούν.

συνταγές ιδέες συνταγές μαγειρικής μάθετε να μαγειρεύετε

Δικαιώματα εικόνας: Flickr Μενού Coq au vin au Blaye Cotes de Bordeaux CC BY-ND 2.0 Επιφυλάσσονται ορισμένα δικαιώματα