Το να γυρίζεις μπρος -πίσω όλη τη νύχτα αισθάνεσαι αρκετά άβολα. Δυστυχώς, η αϋπνία μπορεί να κάνει χειρότερα από το να σας κουράσει την επόμενη μέρα. Η χρόνια στέρηση ύπνου μπορεί να επηρεάσει τη γενική υγεία σας. Ευτυχώς, υπάρχουν απλά, φυσικά βοηθήματα ύπνου που μπορούν να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τον υγιή ύπνο σας. Παρακάτω είναι 5 ιδέες για το πώς να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από την αϋπνία. Κολλήστε με αυτό!

Τα φυσικά υπνωτικά χάπια εξασφαλίζουν έναν ξεκούραστο ύπνο

τα φυσικά βοηθήματα ύπνου καταπολεμούν τα ξυπνητήρια φερεγγυότητας ύπνου

Ο ύπνος δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα

τα φυσικά βοηθήματα ύπνου καταπολεμούν τα ξυπνητήρια φερεγγυότητας ύπνου

Ο υγιής ύπνος επηρεάζει τη συνολική υγεία

Η συνεχής έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθιστώντας δυσκολότερο το σώμα σας να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Μπορεί να προκαλέσει μεταβολές της διάθεσης όπως ευερεθιστότητα, κατάθλιψη και άγχος. Και οι μελέτες έχουν συνδέσει τον ανεπαρκή ύπνο με την αύξηση βάρους, τον αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, την υψηλή αρτηριακή πίεση και τον διαβήτη τύπου 2 και ακόμη μικρότερο προσδόκιμο ζωής.

Αλλη μία νύχτα χωρίς ύπνο?

φυσικά βοηθήματα ύπνου για την καταπολέμηση της φερεγγυότητας του ύπνου

Οι καλές συνήθειες ύπνου είναι επίσης ευεργετικές για τη γενική υγεία. Ο υγιής ύπνος προάγει τη μνήμη καθώς ο εγκέφαλος χρειάζεται ξεκούραση για να σχηματίσει νέες νευρικές οδούς και να μάθει και να διατηρήσει πληροφορίες. Επιπλέον, ο καλός ύπνος συνδέεται επίσης με την ψυχική υγεία. Είναι ευκολότερο να ρυθμίζετε τα συναισθήματά σας, να επιλύετε προβλήματα και να παίρνετε αποφάσεις όταν ξεκουράζεστε. Ακούγεται αρκετά λογικό, έτσι δεν είναι; Έτσι, εάν θέλετε να είστε υγιείς, χρειάζεστε έναν ξεκούραστο, ήσυχο ύπνο. Τι πρέπει να κάνετε όμως εάν έχετε αϋπνία και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε τη νύχτα; Μην πάρετε φάρμακα αμέσως. Δοκιμάστε πρώτα τα παρακάτω φυσικά βοηθήματα ύπνου!

Μην παίρνετε υπνωτικά χάπια!

Μελατονίνη υπνωτικά χάπια φυσικό βοήθημα ύπνου

Αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει και προετοιμάστε το σώμα σας για έναν ήσυχο ύπνο!

φυσικά βοηθήματα ύπνου για την καταπολέμηση της φερεγγυότητας του ύπνου κάνοντας μπάνιο

Πέντε φυσικά βοηθήματα ύπνου – Αυτές οι συμβουλές και κόλπα θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε γρηγορότερα και ευκολότερα

Πίνετε περισσότερα υγρά

Όχι, μην πίνεις αλκοόλ! Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο. Από την άλλη πλευρά, είναι σκόπιμο να πίνετε ζεστό γάλα, τσάι χαμομηλιού και χυμό βύσσινο. Ενώ δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι αυτά τα ποτά ανακουφίζουν τα προβλήματα ύπνου, δεν μπορεί να βλάψει να τα δοκιμάσετε.

Η κατανάλωση τσαγιού είναι μια υγιεινή συνήθεια

Η κατανάλωση φυσικού τσαγιού βοηθά στην καταπολέμηση της φερεγγυότητας του ύπνου

Το ζεστό γάλα πιστεύεται από καιρό ότι σχετίζεται με χημικές ουσίες που προσομοιώνουν τις επιδράσεις της τρυπτοφάνης στον εγκέφαλο. Αυτό είναι ένα χημικό δομικό στοιχείο για την ουσία σεροτονίνη, η οποία εμπλέκεται στη μετάβαση ύπνου-αφύπνισης.

Οι χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο είναι υπεύθυνες για τον υγιή ύπνο

τα φυσικά βοηθήματα ύπνου καταπολεμούν τη φερεγγυότητα του ύπνου τρυπτοφάνη

Το τσάι χαμομηλιού μπορεί επίσης να βοηθήσει. Πιστεύεται ότι περιέχει φλαβονοειδή που μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τους υποδοχείς βενζοδιαζεπίνης στον εγκέφαλο, οι οποίοι εμπλέκονται επίσης στη μετάβαση ύπνου-αφύπνισης. Επιπλέον, το τσάι χαμομηλιού δεν περιέχει καφεΐνη, σε αντίθεση με το πράσινο τσάι ή το Earl Grey. Τέλος, ο χυμός κερασιάς μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή μελατονίνης και να προωθήσει έναν υγιή κύκλο ύπνου.

Το τσάι χαμομηλιού έχει ηρεμιστική δράση 

Η κατανάλωση φυσικού ύπνου τσαγιού χαμομηλιού βοηθά στην καταπολέμηση της φερεγγυότητας του ύπνου

Ο χυμός από κεράσι βοηθά επίσης στην αϋπνία

φυσικό διάλυμα ύπνου για ύπνο πιείτε χυμό βύσσινο

Η άσκηση είναι σημαντική, αλλά όχι ακριβώς πριν τον ύπνο

Η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο, αν και αυτό δεν έχει ακόμη αποδειχθεί επιστημονικά. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η μέτρια αερόβια άσκηση προάγει τον βαθύ ύπνο.

Να είστε δραστήριοι, αλλά δώστε στο σώμα σας περισσότερη ξεκούραση πριν τον ύπνο

τα φυσικά βοηθήματα ύπνου βοηθούν στην καταπολέμηση της αερόβιας άσκησης

Αλλά δεν χρειάζεται να γυμναστείτε ακριβώς πριν τον ύπνο. Η αερόβια άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες. Αυτά είναι χημικά που κρατούν τους ανθρώπους σε εγρήγορση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνεστε τόσο ενεργητικοί μετά από ένα τρέξιμο.

Μπορεί επίσης να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος. Αυτό σηματοδοτεί στο σώμα ότι είναι ώρα να σηκωθείτε και να ξεκινήσετε. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στον ύπνο, αποφύγετε την άσκηση εντός δύο ωρών από τον ύπνο.

Τα φυσικά βοηθήματα ύπνου είναι επίσης οι ασκήσεις γιόγκα 

φυσικά βοηθήματα ύπνου καταπολεμούν ασκήσεις γιόγκα φερεγγυότητας ύπνου

Χρησιμοποιήστε προϊόντα μελατονίνης

Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που απελευθερώνεται φυσικά στον εγκέφαλο τέσσερις ώρες πριν νιώσετε υπνηλία. Προκαλείται από την αντίδραση του σώματος στη μειωμένη έκθεση στο φως, η οποία φυσικά θα πρέπει να συμβεί τη νύχτα.

Η ορμόνη μελατονίνη παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό

Μελατονίνη φυσικό βοήθημα ύπνου Έλλειψη ύπνου

Ωστόσο, αυτές τις μέρες υπάρχει άπλετο φως όταν έχει σκοτάδι έξω – είτε από το τηλέφωνο, το φορητό υπολογιστή ή την τηλεόραση. Αυτές οι αφύσικες πηγές φωτός εμποδίζουν την απελευθέρωση μελατονίνης, η οποία μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο. Ευτυχώς, η μελατονίνη είναι διαθέσιμη σε μορφή δισκίου στο φαρμακείο σας ως εξωχρηματιστηριακό προϊόν.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε την ίδια μάρκα ξανά και ξανά και μην το αγοράζετε στο διαδίκτυο από άγνωστη πηγή.

Κάντε τελετουργίες ύπνου που διευκολύνουν τον ύπνο?

φυσικά βοηθήματα ύπνου διαλύματος ύπνου πίνετε περισσότερα υγρά

Κοιμάστε καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες

Η ιδανική θερμοκρασία για τον θερμοστάτη σας είναι μεταξύ 18 και 22 βαθμών Κελσίου. Οι γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση και έχουν εξάψεις πρέπει να διατηρούν το δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο δροσερό και να φορούν βαμβακερά ή αναπνεύσιμα υφάσματα στο κρεβάτι.

Η θερμοκρασία του δωματίου πρέπει να είναι σχετικά χαμηλή

φυσικά βοηθήματα ύπνου, πηγές φωτός λαμπτήρων μάχης φερεγγυότητας ύπνου

Παρακαλώ μην ανάψετε τη λάμπα!

Είναι γνωστό ότι το φως από ένα smartphone διαταράσσει τον ύπνο. Τι γίνεται όμως με το φως στο μπάνιο σας; Εάν αισθάνεστε την επιθυμία να πάτε τουαλέτα το βράδυ, μην ανάβετε τα φώτα. Η τελευταία τρέλα (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) χρησιμοποιεί φακό όταν πρέπει να σηκωθείς το βράδυ. Και θυμηθείτε, αν ξυπνήσετε για ένα διάλειμμα στο μπάνιο, μπορεί να χρειαστούν έως και 30 λεπτά για να ξανακοιμηθείτε. Είναι απολύτως φυσιολογικό.

Σας ευχόμαστε “καληνύχτα!”.

Απολαύστε έναν ήρεμο ύπνο και μείνετε υγιείς!

τα φυσικά βοηθήματα ύπνου καταπολεμούν τη φερεγγυότητα του ύπνου