Φαρμακευτικά βότανα και φυτά για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Η χιλιετή βεδική ιατρική και η σοφία της Αγιουρβέδα χωρίζει την ανθρώπινη ασυλία σε 7 ojash, ή επτά στρώματα που αποτελούν το ανθρώπινο σώμα. Το σύνθημα της ανατολικής σοφίας είναι ότι όλοι πρέπει να φροντίζουμε καλά το Ojash ή τη δύναμη της ζωής μας εάν θέλουμε να απολαμβάνουμε υγεία και ευεξία.

Αγιουρβεδικά βότανα και φρούτα διατηρούν τις ζωτικές δυνάμεις σε ισορροπία

Τα ιαματικά βότανα κουρκουμάς Αγιουρβέδα ζουν υγιές τσάι τούλσι4

Η Αγιουρβέδα αναφέρει ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από επτά στρώματα ή επτά ντάατος. Αυτά είναι τα Rasa (σωματικά υγρά), Rakta (αίμα), Mansa (μυς), Madha (σωματικό λίπος), Asthi (οστά) Majja (μυελός των οστών) και Shukra (σπόροι). Η κύρια πηγή της δύναμης ζωής – Ojash είναι το άθροισμα και των επτά στρωμάτων και διατηρεί τη ζωντάνια μας σε ισορροπία.

Φυτά, φρούτα και φαρμακευτικά βότανα όπως amla, γλυκόριζα, ashwagandha, ginger, tulsi, κάρδαμο, κουρκουμά, χαριτάκι και brahmi έχουν ευεργετική επίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Το τζίντζερ έχει ισχυρή δράση κατά των λοιμώξεων 

Αγιουρβέδα θεραπεία τζίντζερ3

Η Ashwagandha επαναφορτίζεται με ενέργεια 

Αγιουρβέδα Ashwagandha 3

Το θαύμα του κουρκουμά καταπολεμά μια σειρά ασθενειών 

Τα ιαματικά βότανα κουρκουμάς Αγιουρβέδα ζουν υγιή

Amla

Το Amla, γνωστό και ως ινδικό φραγκοστάφυλο, είναι η καλύτερη φυσική πηγή βιταμίνης C που γνωρίζουμε. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, αυτό το φρούτο μειώνει την επίδραση και των τριών ντόσα (φωτιά, αέρας και γη) και ηρεμεί το σώμα, το μυαλό και την ψυχή.

Το ινδικό φραγκοστάφυλο είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C. 

Αγιουρβέδα θεραπεία aamla

κουρκούμη

Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ευρέως για γαστρονομικούς και ιατρικούς σκοπούς στην Ινδία. Στην ιατρική πρακτική, ο κουρκουμάς είναι ένα αναγνωρισμένο φάρμακο για πολλές ασθένειες και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το φυτό διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα εξαιρετικά.

Τα ιαματικά βότανα κουρκουμάς Αγιουρβέδα ζουν υγιή

τζίντζερ

Σύμφωνα με την αγιουρβεδική ιατρική, το τζίντζερ είναι μια δραστική ρίζα με πολλά οφέλη. Η κατανάλωση τζίντζερ μειώνει το kapha και το vata και αυξάνει την πυττά. Το τζίντζερ καταπολεμά αβίαστα τις λοιμώξεις και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

Το τζίντζερ με μέλι και λεμόνι διώχνει το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη 

Η Αγιουρβέδα θεραπεύει το τζίντζερ

Τούλσι

Το Tulsi, γνωστό και ως ινδικός βασιλικός, περιέχει συγκεκριμένες ουσίες που είναι αποτελεσματικές κατά του άσθματος και των λοιμώξεων. Οι αναπνευστικές παθήσεις αντιμετωπίζονται και θεραπεύονται με το φυτό. Ο φρέσκος χυμός τούλσι και το τσάι τούλσι ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας κρατούν υγιείς και χαρούμενους.

Το Tulsi καθαρίζει και ηρεμεί τους αεραγωγούς

Τα φαρμακευτικά βότανα κουρκουμάς Αγιουρβέδα ζουν υγιές τσάι τούλσιγλυκόριζα

Οι γλυκόριζες ρίζες είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για το ιατρικό ντουλάπι, το οποίο μπορεί να θεραπεύσει και να θεραπεύσει μια ποικιλία ασθενειών. Η σκόνη της ρίζας, λίγο μέλι και ghee αναζωογονούν το σώμα και ενισχύουν την ανοσία.

Πόσο καλή γλυκόριζα είναι για το ανοσοποιητικό μας σύστημα..

Τα ιαματικά βότανα κουρκουμάς Αγιουρβέδα ζουν υγιήAshwagandha

Αυτή η ελάχιστα γνωστή ρίζα σταθεροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και ανοικοδομεί τις εναποθέσεις ενέργειας. Λέγεται ότι το φυτό έχει αναζωογονητικές ιδιότητες. Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ή έναν ειδικό πώς πρέπει να δοσολογούνται και να λαμβάνονται αυτά τα φάρμακα.

Το Ahwagandha αναζωογονεί και αναζωογονεί

Η Αγιουρβέδα θεραπεύει την Ashwagandha